iPhone 5 ar putea prezenta o problema serioasa de hardware la touchscreen

Posted: November 10, 2012 in Apple, iPhone, Smartphone

iPhone 5 a fost lansat de aproximativ 5 saptamani, si, daca luam in considerare faptul ca Apple au dificultati in a asigura stocurile care sa corespunda cererii, putem sa spunem ca poate fi considerat ca inca un success comercial al companiei din Cupertino.  Daca telefoanele efectiv sunt achizitionate cu nemiluita, asta nu inseamna ca smartphone-ul nu are deloc probleme, si cateva dintre ele chiar au ajuns in ochii publicului. Una dintre probleme era cauzata de un bug in software care afecta tastatura si folderele in anumite imprejurari, dar se pare ca Apple s-ar putea confrunta cu alte probleme ale display-ului, probleme provocate de hardware.

Problema a fost expusa atentiei publice printr-un tweet public lansat de contul oficial de Twitter al CMA Megacorp, developperi de jocuri pentru platforma iOS. Se pare ca, in timpul activitatilor de testing si development, acestia au dat peste anumite  probleme ale ecranului care impiedica scrollingul diagonal rapid. Scrollingul diagonal rapid poate parea ca ceva care nu apare atat de des cand folositi un iPhone, dar in anumite aplicatii sau jocuri (“Fruit Ninja” de exemplu), folositi gesturile diagonale cu gramada.

Apoi a aparut in videoclip creat in urma tweetului, care se pare ca coroboreaza anunturile developperilor. In clip putem vedea doua modele iPhone 4S A subsequent video crasezate langa doua telefoane iPhone 5. Unul dintre iPhone-urile 4S ruleaza iOS6 iar celelalt iOS 6.0.1. Cele doua iPhone 5 au instalate sisteme de operare similare. Scrol-ul rapid functioneaza perfect pe ambele telefoane 4S, atat afisajul cat si software-ul raspunzand rapid inputului utilizatorului. Cu iPhone 5, putem observa problemele provocate de acelasi tip de gest, afisajului ratand inputul sau, de multe ori, nerecunoscand deloc gestul.

Daca sunteti blanzi atunci cand faceti scrollprin aplicatii sau prin tweeturi, e mai mult decat posibil ca sa nu observati acest defect. Cu toate acestea, big-ul poate provoca probleme developerilor de jocuri sau aplicatii care produc ceva care va necesita scroll diagonal rapid. Avand in vedere ca testele au fost efectuate cu acelasi tip de software pe iPhone 4S si pe iPhone 5, putem asuma o problema de hardware.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s