Samsung prezinta laptopul Seria 9 WQHD cu rezolutie similara Retina-Display la IFA 2012

Posted: September 2, 2012 in Microsoft, Samsung
Tags: ,

Chiar daca nu va plac produsele Apple, e de apreciat modul cum tehnologia Retina Display a “scuturat” piata de dispozitive mobile (si, in cele din urma, si pe cea de desktopuri). Chiar daca nu va doriti un iPhone sau un MacBook Pro cu Retina Display, puteti observa cum promovarea facuta de Apple tehnologiei respective impulsioneaza si alti producatori sa adauge tehnologii similare in oferte.

Este si cazul unui nou prototip de laptop expus de Samsung la expozitia IFA 2012 din Berlin saptamana asta. Engadget a observat ultra portabilul din  Seria 9 WQHD care reuseste ca prezinte o foarte impresionanta rezolutie de 2.560×1.440 pe un display de doar 13 inch.

Cap la cap, e cam aceeasi valoare pixel-per-inch ca si aceea oferita de MacBook Pro-ul de 15″ cu Retina Display, si reprezinta o ameliorare semnificativa fata de rezolutia actuala prezenta in laptpurile Samsung seria 9, de 1.600×900. Endgadget mai scoate in evidenta si alte cateva caracteristici, cum ar fi “finisajul usor mat” al afisajului.

Laptopul de 13-inch Seria 9 costa deja de la $1200 in sus, asa ca ne imaginam usor ca un afisaj cu rezolutie ultra-inalta sa ridice stacheta inca mai sus. Chiar daca acest lucru nu ne face sa ne simtim mai bine pe toti aceea care nu au chef sa cheltuiasca  $1500 si mai mult (cum ar fi, marea majoritate), totusi, modelul pare sa continue o tendinta de producere a ecranelor de inalta rezolutie care va face in cele din urma ca pretul sa scada pe masura ce din ce in ce mai multe afisaje de acest tip vor fi produse.

[Imaginea: Engadget]

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s